Klub SUK

 
 

Forside
Lidt mere om Klub-SUK
Arrangements info
Forum information
Links
Kontakt
Om BDSM
MoreThanVanilla
Gæstebog SUK
Musik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad står BDSM for

 

 

Det kan være svært for mange med alle de forkortelser vi omgiver os med.

Det prøver vi at råde bod på her :o)

 

 

BDSM kan deles op på følgende måde:


B = Bondage som på dansk betyder at man binder eller fikserer sin partner

B & D = Bondage & Disciplin

D & S = Dominans & submission, på dansk dominans og underkastelse

S & M = Sadisme & masochisme eller blot Sadomasochisme

DD = Domestic Discipline, eller disciplin i hjemmet

24/7 = BDSM forhold der dyrkes 24 timer i døgnet, altid.

 

 

 

Forkortelsen BDSM har efterhånden vundet indpas i Danmark, men mens man i udlandet ofte skelner hårfint mellem de forskellige seksuelle retninger og aktiviteter inden for dominans, sadisme & masochisme benyttes i Danmark oftest blot sadomasokisme (S/M) som en overordnet betegnelse for disse.

 

Nogle vil mene at bondage, disciplin og dominans ikke er S/M, da S/M for dem er indbegrebet af smerte. Men S/M er jo reelt set blot "leg med dominans og underkastelse".

 

Leg med dominans og underkastelse behøver således ikke indeholde smerte, men KAN gøre det alt efter hvad den/de enkelte selv tænder på.

 

Siger man S/M vil mange, - jeg selv indbefattet, tænke på noget ret ekstremt i stil med "O´s historie". Det behøver det ikke at være. Det er det vi i Klub-SUk forsøger at gøre op med, ved at fokusere på det vi har valgt at kalde "gammeldags opdragelse".

 

 

24/7

 

Nogle føler behov for at leve med BDSM alle døgnet 24 timer, hele året rundt, ja altid. Nogle har kontrakter. Man kan mene om dette hvad man vil, men det må være op til den enkelte selv at føle efter hvad man føler er rigtigt.

 

Dog må man være opmærksom på, om ikke legen og intensiteten med tiden forsvinder når det hele bliver rutine ? Omvendt er et alm ægteskab vel også 24/7 da man ikke kan være gift på halv tid.

 

Men for mennesker der ikke tænder på dominans og underkatelse, er denne betegnelse vel irellevant.

Nogle sværger til DD-domestic discipline - disciplin i hjemmet, i stil med gamle dages familiemønster hvor manden var familiens overhoved, som tog alle vigtige beslutninger, og samtidig havde ret til at tugte hustuen.

 

Nu om dage er det dog ganske selvstændige kvinder der føler dette behov for dominans, ikke kun som leg, men som en fast del af deres hverdag. De føler tryghed ved at vide, at de er elsket, uanset hvordan de opfører sig.

 

De ser hellere en kontant endefuld, ved f.eks hysteri, frem for at manden forlader dem. De bryder sig ikke om straffen, men føler den som et nødvendigt onde, og ønsker således ikke sex i den sammenhæng, men gerne trøst, omsorg og masser af kærtegn, og ikke mindst tilgivelse efter denne straf.

 

DD kan vel betegnes som en form for 24/7

 

Jeg vil tro at de fleste af Klub-SUK´s medlemmer dog blander alvor og erotik og sex med flydende grænser. Så selvom det for mange er en leg, ja så må legen gerne virke alvorlig og autentisk.

 

 

 

Stopord er ret omdiskuteret

 

Nogle sværger til det, andre vil helst undvære det, da de ønsker at det netop skal være så autentisk som muligt. De føler at hvis de blot kan stoppe det med et enkelt ord, så er dominansen ikke 100%. Men det kræver at man kender hinanden rigtig godt, og har 100% tillid til hinanden.

 

I et forhold, hvor man kender hinanden, hvor der er empati og situationsfornemmelse, er et stopord sandsynligvis ikke nødvendig.

 

Et stopord kan dog være en god sikkerhed hvis man er ny, enten inden for denne leg, men også ny i forhold til sin partner, eller hvis man måske har skiftende partnere.

 

Et stopord eller pauseord, er ikke ensbetydende med at man skal bruge det. Vær dog opmærksom på at der kan opstå situationer hvor man gerne vil bruge det, men man kan ikke.

 

En situation kan være den simple at man er "gagget" hvilklet vil sige at man har fået stoppet en "gag" ( kunne kalde det en lille bold) i munden, eller munden er tapet til, således at man ikke kan sige noget. Da kan man løse problemet ved at give personen en genstand i hånden, således at man kan slippe den som tegn på "stop".

 

En anden, situation, kan være at den underkastede går i trance, eller "subspace" som nogle kalder det. I subspace er der ingen rigtig respons fra m'eren - men det er meget forskelligt fra person til person.

 

I sub kan hun ikke bruge stopord, og heldigvis kræver det også stor tillid fra m'erens side, at gå sådan i trance; hun skal stole 100 % på sin S'er, som skal være i besidelse af en god portion empati og situationsfornemmelse.

 

I tilstanden inden denne trance/supspace kan m´eren stadig følge med, og i teorien stadig sige fra, men er så påvirket, at det næsten er umuligt, at få ord over læberne, og derfor også svært, at bruge et stopord. Det er næsten en "ud af kroppen-oplevelse" hvor m´eren føler hun blot betrager og er en dukke i hans arme.

 

øjnene kan ikke fokusere og det er næsten som om alt foregår i slowmotion. Det er langt fra hver gang m´eren oplever denne "før-tilstand", men ryger direkte i sub. "før-tilstanden" opleves som fedt og dejligt ; -) Det gør sub egenligt også, bare på en anden måde.

 

Beskrivelsen af supspace samt "før-tilstanden" er ment som en basis beskrivelse. det kan være forskelligt fra person til person,ligesom det ikke er alle der oplever disse tilstande. Men hvis den dominerende så kun går efter stopordet som det der afgrænser legen, så kan det gå grueligt galt.

 

Det er derfor meget vigtigt at være bevidst om, at kunne "læse" kvinden.

Men alt i alt er BDSM eller S/M kun hvad den enkelte selv gør det til.

Der er INGEN facitliste. Ingen måde er hverken mere rigtig eller forkert end andre.

 

 

"Enhver har ret til selv at definere sin egen seksualitet" :o)

 

 

 

Og sidst men ikke mindst: Uanset om det er ren leg, alvor som i DD, eller en blanding, så er det en aftale mellem ligeværdige og enige voksne og har således intet med vold mod hverken kvinder eller børn at gøre.

 

 

Besøg evt denne side: Wikipedia-BDSM

 

 

© Carmen Juli 2006

 

 

Besøg vores forum

Forum information

Forummet for de der interesserer sig for endefuld, smæk eller gammeldags opdragelse mellem ligeværdige og enige voksne. Primært af kærlig og erotisk karakter.
Læs mere her...  

 

 

 

 

 

 

makelove.dk   joyful.dk   Lust Sinful Erotik.dk sexshop.dk sexnetto.dk lovejoy.dk sexyfashion.dk sexkino.dk naterotik.dk winkwink.dk

 

• Klub SUK © 2010 •